Mia Colore verf

Calce Vernice/ Kalkverf:

Met de 100% minerale, ecologische kalkverf van Mia Colore creëer je een warme en unieke sfeer. Deze prachtige, milieuvriendelijke kalkverf - die Mia Colore op traditionele wijze maakt - is te herkennen aan de unieke kleurschakeringen en de matte uitstraling. De verf zorgt voor een authentieke sfeer, die met de tijd mooier wordt.  

Deze verf is geschikt voor muur en plafond. Zelfs direct te gebruiken in nieuwbouwwoningen omdat de verf dankzij de unieke samenstelling ademend is.

Omdat Calce Vernice kalkverf een minerale verf is, gebruik je hierbij altijd de Muro di Primer voor een goede hechting. Calce Vernice kalkverf kan aangebracht worden met Gesso Pennello Kalkkwast, doek of spons.

 


Gesso Vernice/ Krijtverf:

Krijtverf is extreem mat en dekt zeer goed

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke, minerale krijtverf? Die zowel geschikt is voor muren als voor meubels? Dan biedt onze extreem matte krijtverf alle mogelijkheden. Voor elke woonstijl is een unieke selectie van kleuren gekozen. En zit jouw kleur er niet bij? Dan mengen we het voor je in één van de vele andere kleuren.

 


Multiplo Matt/ Lakverf voor vloer en trap:

Multiplo is een watergedragen lakverf. De lak is voor binnen, met een matte uitstraling.
Deze unieke verf kenmerkt zich door de zeer sterke en slijtvaste eigenschappen. Die maken dan ook dat Multiplo op diverse ondergronden is toe te passen. Alle houtwerk binnen, met name houten vloeren, plinten en trappen. Maar ook meubels, kozijnen en deuren. En ben je uitgekeken op je keukenkastjes? Dan creëer je hiermee weer een heel nieuwe look! Bovendien is deze verf ook zeer geschikt voor voorbereide betonnen vloeren en oude verflagen in goede conditie. Gebruik altijd de Universale Primer in combinatie met Multiplo vloer- en trapverf voor een optimale hechting en een langdurig en duurzaam resultaat.

 


Navigabile Vernice Zijdeglans/ Lakverf voor binnen en buiten:

Lakverf op waterbasis

Navigabile Vernice is een lakverf op waterbasis die een zijdeglans uitstraling heeft. De lakverf is geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken, heeft een uitstekende dekking en is uniek door de hoge krasvastheid en het gebruiksgemak. 

Wat je ook wilt aflakken, voor een mooi en dekkend eindresultaat kies je Navigabile Vernice. Gebruik voordat je Navigabile Vernice aanbrengt eerst altijd Universale Primer voor een optimale hechting en een langdurig duurzaam resultaat. 

 


Stucco Sempre/ Mediterraanse muurverf:

Sempre staat voor ‘altijd’ in het Italiaans en is dus een ‘tijdloos’ product. Met een unieke, maar vooral krachtige uitstraling, is Stucco Sempre een bijzondere wandafwerking. Stucco Sempre is 100% mineraal waardoor het een enorm pure uitstraling heeft en de rijke Venetiaanse stucco-wanden weet te evenaren. Stucco Sempre is vergelijkbaar met de uitstraling van yakout verf maar verschilt hierin door zijn matte uitstraling tegenover de glanzende uitstraling van yakout. 

Wij maken Stucco Sempre op traditionele wijze. Dat zie je vooral terug in de fraaie kleurschakeringen. Kies uit een van de vele Italiaanse kleuren bij jouw Mia Colore dealer. 
Stucco Sempre is een 100% minerale verf. Gebruik deze muurverf daarom altijd in combinatie met Muro di Primer voor een goede hechting. Stucco Sempre dankt zijn look aan de wijze van aanbrengen met de Sempre spatel.

 


Cera Di Sempre/ Wax:

Cera di Sempre! – wax is een transparante, natuurlijke wax om bijvoorbeeld wanden waterafstotend te maken en een glanzend effect te geven. Daarom is deze wax heel specifiek geschikt voor het behandelen van Sempre! stucco, onze verf op basis van gebluste kalk. Maar ook andere, minerale ondergronden zoals kalkverf en krijtverf of onbehandeld hout. Ook kan de wax een beschermlaag bieden aan meubels die met krijtverf zijn geschilderd. 

 


Muro Di Primer/ Muurprimer:

Wanneer je met kalkverf, of krijtverf aan de slag gaat, is het erg belangrijk dat je een goed hechtende ondergrond hebt. Zonder primer is de kans groot dat de verf ongelijk in de ondergrond trekt, wat ten koste gaat van het resultaat.

Voor veel van de fraaie minerale kalk- en krijtverven van Mia Colore heb je een goede primer nodig om het maximale effect eruit te halen. Bij zuigingsverschillen ga je namelijk lelijke vlekken krijgen. En juist bij zulke speciale verfsoorten doe je dan het effect teniet.

Iedere ondergrond heeft zijn eigen primer nodig. Er is globaal een indeling in primers te maken voor drie soorten ondergronden: voor muren en plafonds, voor schilderen over lakverf en hout heen, en een veelzijdige primer voor veel soorten oppervlakken, die ook geschikt is voor erg gladde ondergronden. 

 


Universale Primer:

De ondergrond van het te verven object bepaalt welke primer je nodig hebt. Er zijn grofweg drie soorten primers, speciaal ontwikkeld voor de minerale kalkverven en krijtverven van Mia Colore: voor reguliere, effen ondergronden, voor zuigende ondergronden, en voor schilderen over lakverf heen. 

De Universale Primer van Mia Colore is ontworpen voor lak op water- en op oliebasis, voor houtwerk binnen en buiten. De primer kan ook toegepast worden op gladde ondergronden zoals glas, tegels, aluminium of hard PVC. Bij twijfel is het goed om je te laten adviseren, want er zijn ook primers die nog specifieker voor een bepaalde ondergrond of verf geschikt zijn. 

De primer is watergedragen, en heeft een zeer lage VOS-waarde (weinig vluchtige organische stoffen). 

 


Verfsoorten:

Calce Vernice- Kalkverf

Gesso Vernice- Krijtverf

Multiplo Matt- Lakverf voor vloer en trap

Navigabile Vernice zijdeglans- Lakverf voor binnen en buiten

Stucco Sempre- Mediterraanse Muurverf

 

Voorbereiding en afwerking:

Cera di Sempre- Wax

Muro di Primer- Muurprimer

Universale Primer- Primer