Universale Primer

Mia Colore Universele Primer - Universale Primer

De speciale lakverf op olie- of waterbasis van Mia Colore geeft houtwerk binnen en buiten een prachtig uiterlijk. Maar kan je er zomaar mee aan de slag? Vrijwel altijd is het bij speciaalverf beter om eerst een goede grondlaag of primer aan te brengen.

 

De ondergrond van het te verven object bepaalt welke primer je nodig hebt. Er zijn grofweg drie soorten primers, speciaal ontwikkeld voor de minerale kalkverven en krijtverven van Mia Colore: voor reguliere, effen ondergronden, voor zuigende ondergronden, en voor schilderen over lakverf heen. 

De Universale Primer van Mia Colore is ontworpen voor lak op water- en op oliebasis, voor houtwerk binnen en buiten. De primer kan ook toegepast worden op gladde ondergronden zoals glas, tegels, aluminium of hard PVC. Bij twijfel is het goed om je te laten adviseren, want er zijn ook primers die nog specifieker voor een bepaalde ondergrond of verf geschikt zijn. 

De primer is watergedragen, en heeft een zeer lage VOS-waarde (weinig vluchtige organische stoffen). 

Met gebruik van deze primer wordt het effect van de toplaag veel fraaier. Je krijgt geen zuigingsverschillen, en krijgt een betere hechting, waardoor het resultaat veel egaler wordt. Bijkomend voordeel is dat hij vlek-isolerend is, maar toch waterdamp doorlaat (goed voor het ademen van de muur zodat geen schimmel ontstaat).

De verwerking is vloeiend, je kunt deze primer aanbrengen zoals je gewend bent met verf, met de roller of kwast. 

Deze informatie volgt zo spoedig mogelijk. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!