Muro di Primer

Mia Colore Muurprimer – Muro Di Primer

Wanneer je met kalkverf, of krijtverf aan de slag gaat, is het erg belangrijk dat je een goed hechtende ondergrond hebt. Zonder primer is de kans groot dat de verf ongelijk in de ondergrond trekt, wat ten koste gaat van het resultaat.

 

Voor veel van de fraaie minerale kalk- en krijtverven van Mia Colore heb je een goede primer nodig om het maximale effect eruit te halen. Bij zuigingsverschillen ga je namelijk lelijke vlekken krijgen. En juist bij zulke speciale verfsoorten doe je dan het effect teniet.

Iedere ondergrond heeft zijn eigen primer nodig. Er is globaal een indeling in primers te maken voor drie soorten ondergronden: voor muren en plafonds, voor schilderen over lakverf en hout heen, en een veelzijdige primer voor veel soorten oppervlakken, die ook geschikt is voor erg gladde ondergronden. 

De Muro di Primo is het best geschikt voor zuigende ondergronden.Waar moet je dan aan denken? Voorbeelden zijn pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton en metselwerk. Feitelijk alles dat een open structuur heeft, en dus zonder een goede onderlaag de nieuwe verf meteen opzuigt. Dat gebeurt vaak ook nog eens onregelmatig, waardoor je onbedoeld vlekken krijgt. (En niet van de goede soort zoals bij betonlook kalkverf…)

Deze Mia Colore muurprimer is een primer op waterbasis, die een zeer laag VOS gehalte heeft (zeer weinig vluchtige organische stoffen). Je kunt hem eenvoudig aanbrengen zoals je gewend bent, met roller of kwast, de verwerking is vloeiend. Doordat hij ook op kleur geleverd wordt, bespaar je jezelf een hoop werk en vergroot je bovendien het bedoelde effect.

Deze informatie volgt zo spoedig mogelijk. Heb je vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!